Brunch la Crama Rotenberg

Am primit cu drag o noua invitatie la brunch, de data asta intr-o zi de vara. Programul a fost simplu si atractiv: o plimbare de 6 km in vie cu bicicletele, urmata de vizita cramei gravitationale pe 2 nivele.

winery people brunch winery people brunch
winery people brunch

Dupa atata munca, un brunch generos a adunat oaspetii din toate colturile conacului. Vremea a tinut cu noi iar cei cativa stropi care au incercat sa ne racoreasca nu au avut mare succes. Drept urmare, locurile amenajate special la umbra au avut mare cautare. Cei mai norocosi au prins o paturica pe iarba sub visini. Cu un pahar de vin alb sau rose in mana, #daydreaming a fost cuvantul cheie.

winery people brunch  winery people brunch  winery people brunch  winery people brunch  winery people brunch  winery people brunch  winery people brunch

Fiind la a doua vizita la crama am mai invatat cate ceva de la parintele acesteia, Mihail Rotenberg. De data aceasta ni s-au dezvaluit secretele butoaielor. Gorunul romanesc este printre cele mai potrivite pentru fabricarea butoaielor traditionale. Importanta alegerii lemnului este vitala, mai ales ca el trebuie invechit cel putin 18 luni in ploaie si vant, lucru tot mai rar intalnit in urma cererii tot mai mari pentru butoaie. Un alt secret al butoaielor este arderea lor in profunzime pentru a oferi vinului Rotenberg gustul sau caracteristic.

winery people brunch  winery people brunch  winery people brunch  winery people brunch  winery people brunch  winery people brunch  winery people brunch  winery people brunch

 Asteptam acum toamna, pentru ziua portilor deshise unde vom avea ocazia sa culegem cu mana noastra strugurii si sa participam la producerea vinului.

winery people brunch  winery people brunch  winery people brunch  winery people brunch  winery people brunch

winery people brunch

winery people brunch

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *