Photo Romania Festival 2014

Studioul nostru a castigat o bursa la Photo Romania Festival din Cluj. Asta a insemnat acces la 40 de expoziții, 14 ateliere, 9 dezbateri, 4 competiții, 4 concerte, 8 evenimente speciale și 26 de locații. Un adevarat maraton foto in care trebuia sa alegi foarte bine deoarece nu te puteai afla in 2 locuri in acelasi timp, multe dintre evenimente desfasurandu-se in concomitent.

Bert Stephani

Am apreciat in mod special 2 dintre workshopuri. Primul, Intimate Portraits a fost sustinut de catre fotograful belgian Bert Stephani, specializat in portrete si reportaje narative. M-a impresionat modul in care a reusit sa creeze o relatie cu modelul si sa scoata ce e mai bun din el si felul in care “citeste” lumina. Cu siguranta il voi urmari in continuarea, fiind foarte activ si in mediul online.

Bert Stephani

Cel de-al doilea workshop la care am participat cu placere, Producing and lighting successful location shots a fost sustinut de catre fotograful englez Drew Gardner. Acesta este renumit pentru modul in care reuseste sa creeze fotografii cu adevarat captivante, indiferent de locatie, buget sau echipa de productie. De la el am invatat ca nimic nu este imposibil si ca singurul fel in care te poti detasa de restul fotografilor este sa creezi ceva extraordinar ce nu poate fi copiat cu usurinta de ceilalti (sau sa ai pile ;)).

Drew Gardner

O surpriza placuta a fost si fotograful Attila Soos care a sustinut atelierul Jocul cu lumina naturala. Am invatat cum putem combina lumina de studio cu cea naturala, apoi am iesit afara unde in ciuda luminii dure de amiaza am folosit cateva blende cu rezultate extraordinare.

Attila Soos

Per ansamblu pot spune ca am invatat cateva trucuri de la profesionisti dar cel mai important este avantul catre fotografie si pofta de creatie cu care am plecat de acolo. Voi mai participa si la alte workshop-uri pe viitor? Foarte probabil, deoarece in ciuda faptului ca tehnica foto o poate invata si stapanii oricine; creativitatea, spontaneitatea, controlul mediului si stapanirea de sine nu pot veni decat din interior si pentru asta ele trebuie cultivate.

Photo Romania Festival by Loading Studio-8 Photo Romania Festival by Loading Studio-9 Photo Romania Festival by Loading Studio-10 Photo Romania Festival by Loading Studio-12 Photo Romania Festival by Loading Studio-13 Photo Romania Festival by Loading Studio-15 Photo Romania Festival by Loading Studio-16 Photo Romania Festival by Loading Studio-2 Photo Romania Festival by Loading Studio-3 Photo Romania Festival by Loading Studio-4 Photo Romania Festival by Loading Studio-5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *